Известие

Collapse
No announcement yet.

лагер на предна главина на 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
    ..пробвах и за обратната резба ама не е. после разбрах че резбата е нормална...
    как разбра
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
      как разбра
      ами първо пробвах да въртя и на двете страни защото като не тръгна с напъни наляво се сетих да пробвам на другата страна-нищо не стана.
      малко по-късно докато гледах съсредоточено в главината и мислех за други варианти се загледах в гайката която отгоре има едни контрички. контричките като си свиеш(все едно в законтрено положение) се вижда че пазят гайката от развиване наляво.
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
        А изправи ли контрата на гайката??
        ......... се загледах в гайката която отгоре има едни контрички. контричките като си свиеш(все едно в законтрено положение) се вижда че пазят гайката от развиване наляво.
        Колега нали те питах за контрата
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          Колега нали те питах за контрата
          колега извинявай аз съм объркал това което съм написал е за колегата reptli защото той пита как съм разбрал за това че резбата не е лява.

Comment

а момчета да ви питам хрумна ми да нагрея гайката и после да я изстудя дали ще има ефект.Знам че на запекла гайка така се прави и се развива после много лесно

Comment

Сега те видях,колега!Идеята ти да нагрееш гайката хич не е лоша,защото може да има лепило на резбата.Нагрей я до около 120-130 градуса и пробвай тогава да я отвиеш.Успех!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Още ли не сте го сменили тоя лагер бре? От1 седмица я следя тая тема , взимаш читав инструмент и 2м. тръба и си ти.....
                EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                Suzuki GSXF600 99г.
                Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

а момчета да ви питам хрумна ми да нагрея гайката и после да я изстудя дали ще има ефект.Знам че на запекла гайка така се прави и се развива после много лесно
                  Бягай в най-близкия сервиз да я отвият с гайковерта. И си вземи нова гайка, не слагай старата.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Бягай в най-близкия сервиз да я отвият с гайковерта. И си вземи нова гайка, не слагай старата.
                    а имаш ли идея от къде да я взема тая гайка че никъде не намерих.аз ако намера нова гайка тая старата направо ще и се види света тесен
                    имам един инструмент дето има много малки приставки и една от тях е за рязане на метал(нещо като мини флекс) и ще я срежа старата гайка
                    ама незнам от къде да си купя нова

Comment

Предлага се като резервна част.
                      А с флекса само в краен случай, твърде вероятно е да нараниш резбата отдолу.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

аз няма да я прорязвам цялата гайка а само ще я изстъня и тогава когато напъна с ключа тя ще се счупи сама и готово. а аз в комплекта с лагера имам и гайка само че тя е толкова малка че не влиза. незнам защо изобщо са я сложили при положение че не става. тя е с глава за ключ 30 а отвора е може би 12-14 мм. яко ментаци а уж лагера който купих е наи-убавия и най-оригиналния ама май е само "оргиналдъ"

Comment

аз няма да я прорязвам цялата гайка а само ще я изстъня и тогава когато напъна с ключа тя ще се счупи сама и готово. а аз в комплекта с лагера имам и гайка само че тя е толкова малка че не влиза. незнам защо изобщо са я сложили при положение че не става. тя е с глава за ключ 30 а отвора е може би 12-14 мм. яко ментаци а уж лагера който купих е наи-убавия и най-оригиналния ама май е само "оргиналдъ"
                          Да не са ти дали лагер за друг автомобил.На мен така в TINcar ми бяха дали лагер за фиат който е по-малък!

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
                            Да не са ти дали лагер за друг автомобил.На мен така в TINcar ми бяха дали лагер за фиат който е по-малък!
                            Нямам идея да ти кажа.не мисля че е друг лагера защото ми го искараха по каталог, но само като сваля стария ще се разбере на 100%. проблема ми е че никъде немога да намеря гайка.Колегата Тонов беше казал че се намира ама...никъде.дори и във Ванто няма. ако някой знае къде има да свирка

Comment

Провери в магазините за болтове и гайки!Само вземи точния размер на резбата!Има такива само,че са с пластмасова част против саморазвиване.Карам с такава от 4 години!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Провери в магазините за болтове и гайки!Само вземи точния размер на резбата!Има такива само,че са с пластмасова част против саморазвиване.Карам с такава от 4 години!
                                ок ще провера.благодаря ти за информацията колега.то там в комплекта с лагера имаше точно такава с пластмасова вложка против развиване, която незнам доколко може да е надеждна в случея.само дето гайката в комплекта е по-малка

Comment

Working...
                                X